Atskats uz Aronas pagasta sporta svētkiem.

13.08.2015

Aronas pagastā visgaidītākais sporta pasākums ir tieši Aronas pagasta sporta svētki, kuri šogad notika 25.jūlijā – ļoti siltā un saulainā dienā, pulcējot dalībniekus ne tikai no mūsu pagasta. Liels prieks, ka visas dienas garumā spējām aizvadīt šos svētkus. Sporta svētki iesākās ar kāršu spēlēm, ļoti apmeklēta tradicionālā latviešu spēle „Zolīte”, kurā piedalījās 24 dalībnieki un visveiksmīgākais šogad izrādījās Jānis Sārs, 2.vieta Andris Drozds un trešais palika Nauris Baltpurviņš. Pirmo reizi Aronas pagasta svētkos notika paralēli šai spēlei kāršu spēle „Duraks” – tautā sauc par „cūkām”, kurā visveiksmīgākais bija Kristaps Novikovs, 2.vieta Iveta Pelša un 3.vieta Guntis Švēders.

Tālāk ļoti aizraujošas cīņas notika pludmales volejbola laukumos, kuros sacentās komandas netradicionālā veidā – tīkla vietā bija melna siena priekšā, redzēt pretiniekus īsti nebija iespējams. Spēļu sākumā komandas (komandā 4 dalībnieki, vismaz 2 sievietes) izskatījās apjukušas. Sākoties  finālcīņām bija prieks skatīties, komandu spēlētāji bija labi iejutušies un apraduši ar grūto uzdevumu. Ļoti saspringta izvērtās finālcīņa un tomēr 1.vietu izcīnīja (pa setiem 14:16; 15:9; 11:9) komanda SSSJ (Anete Skraustiņa, Sintija Skraustiņa, Jurģis Juška, Oskars Saliņš), 2.vieta komandai OZOLI (Ieva Gaujēna, Vendija Heisele, Jānis Stepiņš, Žeņa Finčuks), 3.vieta komandai Ir tik karsts (Anete Kaparkalēja, Viktorija Ladiga, Artūrs Krasovskis, Lauris Siliņš).

Ap 10 00 notika sacensību atklāšana. Aronas pagasta pārvaldes vadītājs A.Piekalns novēlēja sportistiem labus rezultātus un lieliski pavadīt svētkus, gan sportojot, gan atpūšoties.

No 10 10 sākās bērniem izklaides piepūšamajās atrakcijās, kuras darbojās visas dienas garumā.

Drīz vien pēc tam sākās individuālie sacensību veidi lidojošie šķīvīši, kurus vajadzēja ielidināt noteiktos mērķos. Visveiksmīgākā sieviešu grupā startēja Sintija Skraustiņa, visām pirmajām trīs vietām bija vienāds punktu skaits un lai vietas sadalītu tika izspēlēta papildspēle, 2.vieta Ieva Gaujēna un trešā palika Monika Baduna.  Vīriešiem pirmo vietu ieguva Imants Paeglītis (visus lidojošos šķīvīšus ielidināja vismazākajā mērķī, iegūstot maksimālo punktu summu 25 punkti), 2.vietā Jānis Baunis un trešais Roberts Bonda.

Šo svētku neatņemamā sastāvdaļa – šautriņu mešana pulcēja visvairāk dalībniekus, konkurence bija ļoti sīva. Sieviešu konkurencē 1.vietu izcīnīja Solvita Kotova (67 punkti), otrā palika Ieva Gaujēna un trešā Oksana Kotova. Vīriem pirmo vietu ar 80 punktiem (no iespējamiem 100 punktiem) izcīnīja Imants Paeglītis, 2.vieta Andrejs Pļaviņš un trešais palika Mārtiņš Saliņš.

Sacensības bērniem 2008.g. un jaunāki bērnudārza teritorijā pildīja dažāda veida uzdevumus tiesneses Silvijas Čurkstes vadībā. Meiteņu grupā visātrāk un visprecīzāk uzdevumus izpildīja Annija Lielupe un 2.vietu ieguva Ieva Zvirgzdiņa. Zēnu konkurencē visveiksmīgākais izrādījās un pirmo vietu izcīnīja Markuss Circans, 2.vieta Raivis Drozds un trešais palika Mārtiņš Zvirgzdiņš.

Aronas pagasta sporta svētkos šogad programmā tika iekļauts florbols 3 pret 3. Pagasta pārvaldei ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Madonas pilsētas 1.vidusskolu (sporta skolotāju Egilu Ziņģīti), jo atkal uz sacensībām tikām pie florbola bortiem un mazajiem vārtiņiem, kuros bija grūti trāpīt arī rūdītākiem spēlētājiem. Ralfs Duncis pamanījās spēlēt florbolu ar lauztu kreiso roku – ar visu uzlikto ģipsi. 1.vietu skaistā finālmačā ar rezultātu 3:2 izcīnīja komanda Nauris (Armands Kecko, Jānis Šņucītis un Artūrs Krasovskis), 2.vieta komandai Zutrix (Māris Harunža, Valdis Duncis un Kristaps Novikovs), 3.vietu grūtā un mokošā cīņā ar rezultātu 1:0 izcīnīja komanda Renegāts (Jānis Baunis, Niks Pļaviņš, Matīss Kļaviņš), apspēlējot puišus no Madonas ar nosaukumu Kumace.

Ļoti nogurdinoša atrakcija izvērtās puzles likšana bērniem, jo organizators bija parūpējies par maziem puzles kauliņiem, jaunākajā grupā vajadzēja uz ātrumu salikt 54 kauliņu puzli, vecākajā grupā 108 kauliņi. Jaunākajā grupā 2008.g. un jaunāki 1.vietu izcīnīja Markuss Ābols (11:55), 2.vieta Annija Lielupe, 3.vietā Loreta Lazdiņa. Vecākajā grupā 2007.g.-2002.g. 1.vieta Vladislavs Ničeperenko (25:44), 2.vieta Ivita Kļaviņa un 3.vietā Reinis Drozds.

Lielu atsaucību izpelnījās aktivitāte basketbola metieni no distances. 7m rādiusā no groza bija izvietoti 7 konusi, uz katra konusa noteikts punktu skaits. Katram dalībniekam bija jāmet basketbola bumba grozā no katra no konusiem pa 1 reizei. Jaunākajā grupā 2003.g. un jaunāki meiteņu konkurencē 1.vietu izcīnīja Ivita Kļaviņa (2 punkti). Zēniem 1.vieta Kristiāns Kotovs (8 punkti), 2.vieta Oskars Lācis, 3.vietā Reinis Drozds. Vecākajā grupā 2002.g. un vecāki sieviešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Sintija Skraustiņa (8 punkti), 2.vieta Ieva Gaujēna, 3.vieta Laura Vihrova. Vīriešiem šajā grupā pirmo vietu izcīnīja Toms Cimers (16 punkti), 2.vieta Sandis Kļaviņš, 3.vieta Dmitrijs Solovjovs.

Ļoti aizraujošas cīņas izvērtās futbola laukumā. Kopumā startēja 7 komandas. Pirmo reizi Aronas pagasta sporta svētkos futbola turnīrā pieteicās meiteņu komanda Superzvaigžņu komanda , kurā visas dalībnieces bija meitenes – Betija Bērziņa, Sigita Petrovska, Zane Kivkucāne, Valērija Pleskača, Dana Paganelli, Adrija Keinšmite. Ļoti skaistā un interesantā cīņā ar 1:0 1.vietu izcīnīja komanda Ozoli (Žeņa Finčuks, Sandis Kļaviņš, Imants Paeglītis, Renārs, Ivo, Elvijs), 2.vietā komanda Bitītes (Artūrs Krasovskis, Armands Kecko, Ints Radziņš, Jānis Radziņš, Lauris Siliņš, Oskars Saliņš), 3.vietā komanda Zutrix (Māris Harunža, Valdis Duncis, Dāvis Petrovskis, Kristaps Novikovs, Ivo Bērziņš, Jānis Baunis).

Pēc futbola sākās pieteikšanās uz skrējienu Apkārt Kusai, šogad no visiem ātrākais Ints Radziņš (17:52). 2000.g. un jaunāki zēnu grupā 1.vieta Niks Novikovs (20:07), 2.vieta Uģis Beķeris, 3.vieta Klāvs Pļaviņš. Meitenēm šajā vecuma grupā 1.vieta Betija Bērziņa (28:32), 2.vieta Nina Karlivāne, 3.vieta Līna Maskaļenoka. 1999.g.-1975.g grupā sievietēm uzvarēja Inese Logina (21:06), 2.vieta Līga Eriņa un trešā vieta Anete Skraustiņa. Vīriešiem šajā grupā 1.vieta Ints Radziņš, 2.vieta Jānis Krampe un trešais Mārtiņš Saliņš. 1974.g. un vecāki sieviešu konkurencē 1.vieta Ingrīda Zāģere(29:16) un 2.vieta Tatjana Ertmane. Vīriešiem šajā grupā 1.vieta Pēterim Eriņam (25:17).

Aronas pagasta sporta svētku noslēdzošā disciplīna – riepu pārnešana – ar vieglo mašīnu riepām bez diskiem pēc purva principa bija nepieciešams tikt noteiktu attālumu uz priekšu. Komandā startēja 3 dalībnieki un uz komandu tika iedotas 4 mašīnas riepas. Atrakcija izvērtās ļoti jautra un dažiem pat grūta, jo nedrīkstēja ar kājām pieskarties zemei. Visātrākie izrādījās Laura Vihrova, Renārs Leidums, Oskars Saliņš, 2.vietā Jānis Šņucītis, Maruta Eriņa, Mārcis Matisāns un trešajā vietā palika Normunds Stupāns, Inese Logina, Jānis Matisāns.

Pēc riepu pārnešanas dalībnieki tika aicināti uz apbalvošanu estrādē, kur jau gaidīja DJ Arčiks, kurš pēc apbalvošanas ballējās ar dejotājiem līdz rītausmai. Liels paldies jāsaka Aronas pagasta pārvaldei un tās vadītājam Andrejam Piekalnam par finansiālo atbalstu pasākumam. Šogad balvās tika sarūpētas skaistas medaļas visām pirmo trīs vietu ieguvējiem. Tāpat liels paldies Madonas 1.vidusskolas sporta skolotājam par sagādātajiem bortiem.  Paldies palīgiem un tiesnešiem – Inai Cimerei, Aigaram Breidakam, Ivetai Kaparkalējai, Silvijai Čurkstei, Jurim Švarcam, Natālijai Polnai, Intai Radziņai, Ilmāram Tropam, Klintai Breidakai, Vēsmai Jansonei, Valdim Grīnbergam ar puišiem un citiem, kuri pielika palīdzīgu roku pasākuma izveidē.

 

Sporta pasākuma organizators: V.Ikaunieks


<< Atpakaļ


Lasīt līdzīgus rakstus par šo pašu tēmu: