Mūzikas istabas atklāšanas pasākums Kusā

17.09.2015

Pēc diezgan saspringta pavasara darba cēliena un vasaras sākuma, kad tika veikts kosmētiskais remonts MC, 31.jūlija pēcpusdienā Kusā MC „1.stāvs” telpās tika atklāta Mūzikas istaba. Šī istaba ir tapusi pateicoties nodibinājuma „BORISA un INĀRAS TETEREVU FONDS” un biedrības „ARONAS PĪLĀDZIS” finansiālam atbalstam projekta „Mans un Tavs brīvais laiks” ietvaros. Mūzikas istabai ir iegādāti kvalitatīvi mūzikas instrumenti – sintizators, bungu komlpekts, ksilofons, Dj aparatūra, tumbas, mikrofoni, pults – pastiprinātājs, dažādi ritma instrumenti, zvaniņi u.c.

Atklāšanas pasākumā apmeklētāji iepazinās ar Mūzikas istabas aprīkojumu. Jaunieši palīdzēja sagatavot cienastiņus tējas/kafijas galdam (izmantojām jaunāko Virtuves stūrīša aprīkojumu), kā arī dažas muzikālas aktivtātes. Viesiem bija jāuzmin uz tāfelēm uzrakstītu dziesmu fragmenti pēc notīm, ja to nevarēja, tad melodija tika nospēlēta un tad jau arī bija visiem kopā jānodzied atminētā dziesma. Vēl bija sagatavotas lapas ar dziesmu vārdiem, taču teksti bija ar tukšumiem. Visus apmeklētājus – gan jaunus, gan ne tik jaunus – sadalījām vairākās komandās. Katra komanda izvilka savu dziesmu, tai bija jāaizpilda (jāieraksta) pazudušais teksts un tad jānodzied dziesma pareizi. Mums kopā lieliski skanēja „Mana dziesma”, „Dzērvenīte”, „Ai, jel manu vieglu prātu”, „Ūdensrozes”. Pēdējai dziesmai gan tika izdomāti jauni vārdi – varbūt tas ir jauks sākums radošām izpausmēm! Uz priekšu!

Šī projekta ietvaros ceturtdienās plkst.17:00 notiks regulāras nodarbības pie Simonas Šņucītes – Sudāres, īpaši aicinām bērnus, kuri vēlas dziedāt un muzicēt.

Piektdienās (plkst.18:00) aicinām jauniešus iesaistīties muzikāla projekta veidošanā (vokāli muzikāls ansamblis vai grupa).

Senioru dāmas un kungi! Jūs arī esiet mīļi gaidīti Mūzikas istabā, lai varētu bagātināt savus priekšnesumus.

Ikviens, kuram mūzika ir sirdslieta, aicināts apmeklēt Mūzikas istabu, lai iepazītos un iespējams, ka varētu izveidoties arī kāds interešu pulciņš pieaugušajiem – īpaši aicinām atsaukties tos, kuri spēlē kādu mūzikas instrumentu.

Projekta ietvaros notiks aktivitāte „Nedēļas viesis”, kad pie sevis aicināsim Madonas novada, un ne tikai, pazīstamus mūziķus, kā arī organizēsim dažus muzikālus pasākumus.

Pavisam nesen izlasīju: „MŪZIKAS INSTRUMENTA APGŪŠANA ATSTĀJ NETICAMU EFEKTU UZ CILVĒKA PRĀTU UN ĶERMENI”, tāpēc „muzicēšana uzlabo smadzeņu darbību un fiziskās spējas, palīdzot izvairīties no slimošanas un mazinot risku saslimt ar Alcheimera slimību, kā arī palīdz mazināt stresu, uzlabot koncentrēšanās un mācīšanās spējas. Bet vislabākais iemesls ir vienkāršais, tīrais prieks, ko cilvēkam sniedz muzicēšana” /Avots: mindbodygreen.com/. Tāpēc muzicēsim kopā!

Projekta „Mans un Tavs brīvais laiks” vadītāja Iveta Kaparkalēja

(Foto no Mūzikas istabas atklāšanas pasākuma 31.07.2015.)


<< Atpakaļ


Lasīt līdzīgus rakstus par šo pašu tēmu: