Aronas pagasta atklātais florbola turnīrs

13.04.2016

Florbola turnīrs notika šī gada 9.aprīlī Kusas sporta zālē. Turnīrā komandas piedalījās 2 grupās:

1) Jauktā grupa, kurā varēja startēt zēni, kuri dzimuši 2000.gadā un jaunāki, kā arī meitenes – sievietes neierobežotā vecumā.

2) Vīriešu grupa

Jauktajā grupā, kurai spēles sākās 12 00 piedalījās 4 komandas. 3 komandas bija no Kusas un viena komanda no Cesvaines. Komandas sākumā izspēlēja katra ar katru – „apļa” sistēmu. Un pēc apļa 3.vieta un 4.vietas komandas sacentās vēlreiz savstarpējā mačā par 3.vietu un 1. un 2. vietas sacentās lielajā finālā noskaidrojot labāko turnīra komandu. Aplī ļoti spraiga cīņa izvērtās starp komandu „Cesvaine” un „Nezinu”, kur bija pēc nospēlētām 16 minūtēm (2 periodi pa 8 min.) neizšķirts 4:4. Lai noskaidrotu uzvarētāju šajā mačā nācās mest pēcspēles metienus (bullīšus). Lieliski nospēlējot Cesvaines komandas vārtsardzei, Cesvaines komanda izcīnija uzvaru ar 5:4. Līdzīga cīņa izvērtās starp abām atlikušajām komandām „Faškas” un „All star team”. Lai gan spēle bija ļoti līdzīga, bet rezultāts īsti par to neliecināja 4:0 All star team komandas labā. Pēc pirmajām 2 spēlēm bija pa lielam skaidrs, kuras komandas cīnīsies par 1.-2. vietu un 3.-4. vietu. Lai gan organizators vēlējās kādu sensāciju, tā tomēr šoreiz izpalika. Pēc apļa komandas sarindojās šādā secībā 1.vietā komanda Cesvaine, 2.vietā komanda Nezinu, 3.vietā – All star team un 4. – Faškas. Par trešo vietu cīnījās komandas All star team un Faškas. Šajā spēlē ar 6:2 uzvarēja komanda All star team (Līna Maskaļenoka, Betija Bērziņa, Valērija Pleskača, Ritvars Raize, Niks Novikovs un Ģirts Švēders). 4. vietā komanda Faškas (Edvards Musajevs, Reinis Drozds, Edgars Lācis, Pēteris Supe, Kaspars Miklašonoks un Matīss Pelšs).

Lielo finālu gaidīja visi atnākušie līdzjutēji, paši spēlētāji, tiesneši un organizators. Fināls solījās būt ļoti interesants, jo komanda no Kusas ļoti vēlējās revanšēties un izcīnīt turnīra kausu. Finālā spriedze turējās pirmās 8-10 minūtes, bet pēc tam Cesvaines komanda salūza un beigu rezultāts bija ar lielu pārsvaru Kusas komandas Nezinu labā 8:1. Finālā ļoti labi sevi pārādīja Agris Caune, kurš iemeta 3 vārtus savas komandas labā, kā arī jāuzteic Cesvaines komandas vārtsardze Krista Ruicēna, kura turējās godam. Šie abi spēlētāji tika pie labāko spēlētāju balvām. Cesvaines komandā spēlēja Lāsma Markevica, Alīna Lapa, Zane Truhanova, Jānis Zaļkalns, Mareks Baltiņš, Oskars Kalve un Krista Ruicēna. Zelta medaļas un lielo kausu izcīnīja komanda no Kusas Nezinu, kurā spēlēja Ralfs Duncis, Ainārs Breidaks, Rainers Dzenis, Ivis Bogdanovs, Agris Caune un vārtsargs Oskars Jansons.

Paldies puišiem un meitenēm, kuri nenobijās no konkurences un cīnījās līdz galam. Liels prieks par fināla rezultātu, kā arī par to, ka kauss un zelta medaļas paliek Kusā.

Vīriešu grupā, kuras sākums bija 17 00, tika pieteiktas 6 komandas: 2 no Kusas (“Skuteļi” un “3V”), Cesvaines (“Cesvaine”), Madonas (“Kumace”), Kalsnavas (“Genas zupenīte”) un tālie ciemiņi no Rēzeknes (“Spāks”). Komandas tika sadalītas 2 grupās katrā pa 3 komandām. Tādējādi noskaidrojot vietas katrā grupā. A grupā tika ielozētas Cesvaines, Kalsnavas un Madonas komandas, kur pārliecinošas uzvaras izcīnīja Kalsnavas komanda 6:2 pret Cesvaini un 5:0 pret Madonu. Cesvaines un Madonas savstarpējā spēlē pārāki izrādījās florbolisti no Cesvaines, kas pēdējās minūtēs izvilka smagu uzvaru ar rezultātu 5:4. B grupā tika ielozētas abas Kusas komandas un tālie ciemiņi no Rēzeknes. Turnīros piedaloties vairākām Kusas komandām parasti nesanāk cīnīties savā starpā, bet šajā turnīrā izloze lēma savādāk, uzreiz abas Kusas komandas sacentās turnīra 2.spēlē, kur ar diezgan pārliecinošu rezultātu uzvarēja komanda “Skuteļi” ar 5:1. Tālāk sīvā cīņā komandai “Skuteļi” izdevās nomocīt ciemiņus no Rēzeknes ar rezultātu 4:3, tādējādi izcīnot 1.vietu grupā. Cīņā par otro vietu grupā komanda “Spāks” svinēja uzvaru ar 7:2 pret komandu “3V”.

Tālāk turnīra nolikums noteica, ka katras grupas uzvarētājs tiek pa taisno pusfinālā, bet A grupas 2.spēcīgākā komanda sacenšas ar B grupas 3.komandu un A grupas 3.komanda ar B grupas 2. spēcīgāko komandu – uzvarētāji tiek pusfinālā. Vissīvākā izvērtās Cesvaines komandas un “3V” komandas cīņa, kur pēc nospēlētajām 8 minūtēm rezultāts bija 1:1, visu izšķīra otrais puslaiks, kur pārāki izrādījās ciemiņi no Cesvaines, spēlei noslēdzoties ar 3:1 Cesvaines labā. Otrajā spēlē komanda “Kumace” sacentās ar viesiem no Rēzeknes un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 5:1.

Pusfinālā tikās Kusas komanda “Skuteļi” un “Cesvaine”. Spēles laiks tika palielināts līdz 20 minūtēm (2x10min). Spēle izvērtās ļoti aizraujoša un interesanta un par prieku sanākušajiem līdzjutējiem uzvarēja Kusas komanda ar rezultātu 3:1. Otrajā pusfināla pārī tikās “Kumace” un “Genas zupenīte”. Visai pārliecinoši finālā iesoļoja komanda no Kalsnavas, uzvarot sāncenšus ar 8:2. Par trešo vietu sacentās komandas “Kumace” un “Cesvaine”, saspringtā un nervu kutinošā mačā uzvaru svinēja Cesvaines komanda ar rezultātu 4:2.

Lielais fināls sākās ap 23 30, mačs solījās būt ļoti saspringts un nervozs, jo Kalsnavas komanda ļoti labi aizvadīja iepriekšējās cīņas un visai pārliecinoši tika uzvarēti pretinieki, turpretī komanda “Skuteļi” – labākie Kusas florbolisti, kuri ļoti vēlējās pieveikt sīksto un labi spēlējošo Kalsnavu savu skatītāju klātbūtnē. Uz finālu arī skatītāji krietni vairāk atnāca un ar skaļām ovācijām atbalstīja savu komandu. Cīņa kā jau tika domāta, izvērtās ļoti interesanta, ar daudziem metieniem no dažnedažādākām pozīcijām, rezultāts auga ļoti līdzīgi, pirmajiem atklāt rezultātu izdevās mājinieku komandas kapteinim A.Kecko. Drīz vien Kalsnavas komanda izlīdzināja rezultātu. Kapteinis A.Kecko atkal iepriecināja visus līdzjutējus, jo izvirzīja komandu vadībā 2:1. Drīz vien Kalsnavas komandai izdevās atspēlēt 2 vārtus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 3:2. Un tad nāca atkal Kusas laiks sākumā rezultātu izlīdzināja Jānis Šņucītis un drīz vien Nauris Raize izvirzīja vadībā mājiniekus ar 4:3, nu jau likās, ka vajadzētu noturēt pārsvaru, jo līdz spēles beigām bija palikušas nepilnas 3 minūtes. Kalsnavieši ļoti sasparojās un Jānis Plāte izlīdzināja rezultātu vien nepilnas 40 sekundes līdz mača beigām. Tā arī noslēdzās 20 minūtes ar rezultātu 4:4, rezultāts varēja būt krietni lielāks, ja vien vārtsargi nedarītu savu darbu ar ļoti skaistiem atsargātajiem metieniem. Brīžiem likās, kā tā varēja atsargāt? Kā varēja paspēt izvilkt (nosargāt)? Nolikums tālāk paredzēja saldo ēdienu skatītājiem - pēcspēles metienu sēriju. Katrai komandai vajadzēja mest pa 5 metieniem, bet pēc šiem 5 metieniem spēles liktenis netika izlemts. Sporta zālē atmosfēra bija vienkārši lieliska, jo 8 metienu sērijā izšķīrās spēles liktenis, kur mājinieku komandas kapteinis aukstasinīgi pārspēja Kalsnavas komandas vārtsargu. Labākais spēlētājs finālā Jānis Plāte un labākais vārtsargs Māris Harunža. Kusas komandai “Skuteļi” lieliska uzvara turnīrā un kauss ar zelta medaļām par izcīnīto 1.vietu (Armands Kecko, Māris Harunža, Kristaps Novikovs, Nauris Raize, Jānis Šņucītis, Ints Radziņš, Artūrs Oļukalns). 2.vieta Kalsnavas komandai “Genas zupenīte” (Ingars Ūdris, Jānis Plāte, Agnis Kaļva, Ivo Vītoliņš, Ervīns Kokarevičs, Salvis Mežāns, Andris Sergejevs). 3.vieta komandai “Cesvaine” (Mārtiņš Markevics, Ingus Ķimelis, Raivis Kecko, Raivis Kampāns, Kristaps Ļepeškins, Matīss Šauro, Edgars Arsentjevs). Bildes ir pieejamas šeit: https://failiem.lv/u/vx7etkdc un https://failiem.lv/u/ktq8mj7f . Komandas tika apbalvotas ar medaļām un kliņģeriem un pārsteigumu balvām. Liels paldies Aronas pagasta pārvaldes vadītājam A.Piekalnam par finansiālo atbalstu, kā arī Madonas pilsētas 1.vidusskolas sporta skolotājam E.Ziņģītim par bortu nodrošināšanu. Liels paldies skatītājiem par atbalstu un komandām par cīņassparu visas dienas garumā.

Aronas pagasta sporta pasākuma organizators V.Ikaunieks


<< Atpakaļ


Lasīt līdzīgus rakstus par šo pašu tēmu: