Orientēšanās sacensības “Ģimeņu skrējiens Kusā 2017”

23.05.2017

Saulainajā 20. maija dienā Kusā notika ģimeņu sacensības. Kopumā sacensībās piedalījās 7 komandas: “Pīlītes”, “Zaķīši”, “Bandīti”, “Aronieši”, “Tvaikonis”, “Betija un Co” un “Par draugiem”, kuras sacentās 4 km garā trasē ar 12 dažādiem kontrolpunktiem. Jaunākais dalībnieks bija 9 gadus vecs un vecākais 44 gadus, tas solīja interesantas sacensības, jo pirms starta bija ļoti grūti prognozēt uzvarētājus. Vislielākās problēmas komandām sagādāja ķerras stumšana pa pāriem un balonu piepūšana no kuriem jāveido garākais tornis, savienojot piepūstos balonus kopā. Daudzi centās piepūst pēc iespējas lielākus balonus, bet pārcentās un daudzi plīsa, tādējādi samazinot torņa garumu. Garākais balonu tornis no 8 iespējamiem baloniem padevās komandai “Zaķīši” 1,77 m.  Katru gadu organizatori pārliecinās, ka komandām ieliekot kādu atjautības uzdevumu, nevienmēr tās spēj ātri un loģiski atrisināt to. Šoreiz uzdevums bija no salīdzinoši vienkāršiem 7 atjautības jautājumiem, uz kuriem vajadzēja uzrakstīt pareizo atbildi. Neviena no komandām neiztika bez nevienas kļūdas. Jautrību sagādāja sērkociņu kastītes stumšana ar degunu uz priekšu noteiktu attālumu, jo katra komanda izvēlējās savu pozu kādā ērtāk viņai stumt, cits rāpus, cits guļus, cits bez roku atbalsta punktiem, kā nu kurš, bet visiem izdevās uzdevumu pievarēt. Pēc 2 stundām visas komandas bija tikušas veiksmīgi līdz finišam un finišā komandu dalībniekus sagaidīja MC “1.stāvs’ vadītājas Ivetas gardā soļankas zupa. Kamēr tika apstrādāti rezultāti un noteiktas precīzu vietu sadalījums, tikmēr komandām bija izklaidējoši uzdevumi vēl jāpārvar.

No 4.-7. vietai komanda nopelnīja konfekšu kasti.

3. vietu izcīnīja komanda “Zaķīši” (Gints Jubelis, Oskars Jansons, Mārtiņš Bardovskis, Baiba Bordovska) balvā saņēma medaļas un diplomus katrs komandas dalībnieks, kā arī kliņģeri un dāvanu karti Madonas skvoša centrā 2 h garumā.

2. vietu izcīnīja komanda “Aronieši” (Andrejs Pļaviņš, Niks Pļaviņš, Klāvs Pļaviņš, Monika Baduna) balvā saņēma medaļas un diplomus katrs komandas dalībnieks, kā arī kliņģeri un dāvanu karti Airsoftā.

1.vietu izcīnīja komanda “Bandīti” (Jurģis Juška, Anete Skraustiņa, Ritvars Raize, Oskars Saliņš) balvā saņēma kausu, katrs dalībnieks medaļas un diplomus, uz komandu kliņģeris un dāvanu karte Z/S Strautniekos uz kvadracikliem.

Sacensības nevarētu noritēt bez tiesnešiem, paldies visiem tiesnešiem, savu uzdevumu izpildīja godam un par to balvā saņēma sportiskas mugursomas ar apdruku un kopīgu kliņģeri.

Liels paldies jāsaka OK Arona par sagādātajām kartēm un MC “1.stāvs” vadītājai Ivetai par lielisko zupu un atbalstu sacensību organizēšanā!

Vislielākais paldies Aronas pagasta pārvaldei un tās vadītājam A.Piekalnam par finansiālo atbalstu, bez kura šo pasākumu nebūtu iespējams noorganizēt!

Uz tikšanos nākošgad!

Pasākuma bildes ir pieejams šeit: https://failiem.lv/u/zen44pp9

Sporta pasākumu organizators V.Ikaunieks


<< Atpakaļ


Lasīt līdzīgus rakstus par šo pašu tēmu:

Komandas nosaukums

Starta laiks

Soda laiks

Finiša laiks/ Rezultāts

Vieta

Tvaikonis

00:00

0:00:45

50:28/ 51:13

4.vieta

Zaķīši

00:00

0:00:15

46:20/46:35

3.vieta

Par draugiem

00:10

0:00:45

1:11:00/1:01:45

6.vieta

Pīlītes

00:10

0:01:00

1:38:47/1:19:47

7.vieta

Bandīti

00:20

0:00:15

1:00:40/40:55

1.vieta