Neliels ieskats par aktivitātēm Aronas pagasta sporta dzīvē

10.03.2017

2017. gads Aronas pagastā ir iesācies ar ļoti sportiskām aktivitātēm un lielisku novērtējumu sporta dzīvē. 28. janvārī notika Madonas novada Sporta laureāts, kurā atskatījās uz 2016. gadā paveikto. No mūsu pagasta arī bija vairāki laureāti Agita Lapsa un Ritvars Raize (distanču slēpošana), Niks Pļaviņš un Uģis Beķeris (orientēšanās sports), kā arī Ingars Kalniņš (futbols) un Evita Bišuka (karatē sports). Madonas novada pašvaldība turpina tradīciju katru gadu noteikt arī sportiskākās pašvaldības. Par aktīvu sporta pasākumu organizēšanu pagājušajā gadā šoreiz sveica pat divas —Aronas pagasta pārvaldi un Barkavas pagasta pārvaldi.

Šogad Aronas pagastam ir uzticēts organizēt Madonas novada pašvaldību sporta spēles, kuras plānojas augustā.

Jaunajā gadā sporta pasākumus pagastā atklājām ar sieviešu volejbolu, kurā piedalījās 3 komandas, bez mūsu pagasta sievietēm spēlēja vēl Barkavas un Cesvaines komandas. Pirmo vietu aizraujošās cīņās izcīnīja Aronas pagasta sievietes ar komandas nosaukumu „Rigerte” (komandā startēja K.Buiķe, K.Krūgaļauža – Lielbārde, D. Rukmane, I. Gulbe, B. Romule, V.Pleskača). Šoreiz mazā atsaucība bija izskaidrojama ar gripas epidēmiju valstī un novadā, jo komandas bija plānotas krietni vairāk.

Nākošais pasākums – hokeja turnīrs 3:3 bez sporta pasākuma organizatora notika 11. februārī. Hokeja turnīrs tika organizēts tikai pagasta iedzīvotājiem un turnīrā piedalījās 4 komandas (Matrix, Melioratori, Trakie un Ašie). Visveiksmīgākie izrādījās komanda Matrix (M.Kļaviņš, V.Duncis, A.Breidaks), kuri neatstāja nekādas cerības pārējām komandām uz pjedestāla augstākā pakāpiena. 2. vietu izcīnīja komanda Melioratori (A.Sārs, J.Sārs, M.Sārs, O.Dārznieks) un trešie palika komanda Trakie (K.Ozoliņš, M.Pelšs, E.Lācis, R.Drozds). Liels paldies jāsaka laukuma veidotājiem un it īpaši Agrim Sāram un Aigaram Breidakam. Pasākumu noorganizēja Valdis Duncis un galvenais tiesnesis Armands Kecko. Paldies vīriem par lielisko atbalstu!

Marta sākumā notika Aronas pagasta atklātais volejbola turnīrs vīriešiem, kurā piedalījās 7 komandas. Šoreiz spēlētāji bija braukuši no ļoti dažādām vietām – Madonas, Vecpiebalgas, Cēsīm, Valmieras, Kusas, Varakļāniem un citām vietām). 11 stundu ilgušajās cīņās visveiksmīgākie izrādījās komanda no Cēsīm, 2.vietā palika ciemiņi no Vecpiebalgas un trešajā vietā komanda no Madonas 2.vsk. 4.vietā palika komanda TABORS, kura pārstāvēja Aronas pagasta godu (A.Krasovskis, J.Kļaviņš, V.Ikaunieks, T.Ābolkalns, S.Ābolkalns, N.Timofejevs). Cīņa par trešo vietu izvērtās ļoti interesanta un līdzīga, tikai mazliet neveiksmīga priekš vietējiem līdzjutējiem. Paldies atnākušajiem līdzjutējiem par atbalstu!

Nākošais pasākums būs 18. un 19. martā atklātais nakts florbola turnīrs, kurš sāksies 18. marta vakarā un norisināsies visu nakti, no mūsu pagasta arī būs komandas, tā ka līdzjutējiem ar skaļām balsīm vēlams ierasties uz pasākumu. 19.martā ap plkst. 12 00 pēc nakts turnīra jaunieši un sievietes (bez vecuma ierobežojuma) varēs pārbaudīt savus spēkus florbola spēlē. Šim pasākumam ir iepriekšēja pieteikšanās, skatīties afišā.

Aprīlī plānojas galda tenisa turnīrs. Marta sākumā ar pārvaldes atbalstu (A.Piekalna vadībā) sporta zāle tika pie 2 jauniem tenisa galdiem, jo esošie galdi jau savu laiku bija nokalpojuši. Liels paldies par sagādātajiem galdiem, tie lieti noderēs ikvakara treniņiem pagasta iedzīvotājiem un sacensību organizēšanai!

20. maijā plānojas „Ģimeņu orientēšanās sacensības”. Šogad pasākumu plānojam mazliet ātrāk nekā ierasts, jo 27. un 28. maijā ir Stipro skrējiens. Tā ka būs lielisks treniņš pirms vislatvijas sporta pasākuma.

Arī šogad Aronas pagasts plāno piedalīties Latvijas Veselības nedēļā, kura norisināsies no 29. maija līdz 4. jūnijam.

Paldies jāsaka Aronas pagasta pārvaldei (A.Piekalna vadībā) par finansiālo atbalstu pasākumu organizēšanā un visiem tiem, kuri pieliek savu palīdzīgo roku kāda pasākuma novadīšanā!

 

Sporta pasākumu organizators Vents Ikaunieks 


<< Atpakaļ


Lasīt līdzīgus rakstus par šo pašu tēmu: